SNEAKER CAGE CELEBRATES AIR MAX DAY 2021!

AIR. MAX. Δύο λέξεις, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την sneaker culture, και προκαλούν τον θαυμασμό στους απανταχού sneakerheads, all over the globe. Η ημέρα που έγινε θεσμός, έφτασε, και το SNEAKER CAGE θα την τιμήσει όπως της αξίζει, παρά τις αλλαγές στην καθημερινότητά μας, λόγω COVID-19.

 

Birth of a Legend


Όλα ξεκίνησαν το 1977, όταν ο αεροναυπηγός μηχανικός και εφευρέτης, Frank Rudy, σχεδίασε ένα νέο σύστημα αντικραδασμικής προστασίας, που έκανε τα snow boots για τους skier, πιο άνετες. Έπειτα από μια συνάντηση με τον ιδρυτή της Nike, Phil Knight, και παρά τις ατέλειες της μονάδας Air, μια ειδική ομάδα υπευθύνων ανάπτυξης, σχεδιαστών και δοκιμαστών, στις εγκαταστάσεις της Nike, στο Saco του Μέιν.

 

 

Η ενσωμάτωση, ωστόσο, της τεχνολογίας Air, αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη, και έπειτα από ένα χρόνο ανάπτυξης, η Νike κυκλοφόρησε για 1η φορά το νέο σύστημα αντικραδασμική προστασίας στο παπούτσι Tailwind, στον μαραθώνιο της Χονολουλού, το 1978. Η μονάδα Air παρείχε την αναπήδηση, την άνεση, και την υψηλή απόκριση, που χρειάζονταν οι δρομείς. Και κάπως έτσι, λίγους μήνες μετά, ξεκινάει η συζήτηση για το πώς θα μπορούσε αυτή η καινοτομία να γίνει ορατή.

 

 

“Air” is right there


«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία για το Air Max ήρθε, όταν κάναμε την τεχνολογία Air ορατή.» - Mark Parker, Πρόεδρος & CEO της Nike

 

 

Η υπέρβαση του εμποδίου αυτού, αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση. Επικεφαλής της προσπάθειας, ήταν ο Mark Parker, που πλαισιωνόταν από τον Tom McGuirk και τον Tinker Hatfield. Στα προηγούμενα σχέδια η μονάδα Air ήταν εκτεθειμένη, αλλά σε κανένα δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τη μία πλευρά μέχρι την άλλη.

 

 

Αυτήν τη φορά δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα που επέτρεπε στο φως να διαπερνά τη σόλα, καθιστώντας πραγματικά ορατή τη μονάδα Air και η πρωτοποριακή καινοτομία της Nike, αναδεικνυόταν σε κάθε εμφάνιση του παπουτσιού.

 

 

Το 1986, μια 10ετία έπειτα από την δοκιμή της τεχνολογίας Air από τον Knight, η μηχανική, το design και η δοκιμή του νέου συστήματος αντικραδασμικής προστασίας ευθυγραμμίζονται. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την μονάδα Air κατοχυρώνεται, και το νέο προϊόν είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στο κοινό.

 

 

“Air” goes LIVE

 

To leading team της Nike, γνώριζε ότι για την πρώτη κυκλοφορία του συστήματος αντικραδασμικής προστασίας Air, θα χρειάζονταν μια εντυπωσιακή παρουσίαση. Έπειτα από την μετάβαση σε νέο advertising agency και ένα δραματικό «κυνηγητό» των δικαιωμάτων του κομματιού “Revolution”, των Beatles, όλα ήταν έτοιμα για να βγει η τεχνολογία Air, στον… αέρα.

 

 

Η τηλεοπτική διαφήμιση μεταδόθηκε στις 8:10 μ.μ. (EST), την Πέμπτη 26 Μαρτίου 1987, στη διάρκεια του "Cosby Show", στο NBC. Οι αντιδράσεις όλης της κοινωνίας ήταν άμεσες, και οι πωλήσεις του Nike Air Max, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ένα εκατομμύριο ζευγάρια πωλήθηκαν την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Nike Air Max συνεχίζει να είναι ένα επαναστατικό μοντέλο, ξεπερνώντας τα όρια των παπουτσιών για τρέξιμο και lifestyle, με σκοπό τη δημιουργία ενός εμβληματικού μοντέλου.

 

 

Evolution of the Air Max


Κάθε sneakerhead, οφείλει να ξέρει τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Nike Air Max, από το 1987 μέχρι και σήμερα.


 

Air Max 1, 1987

 

 

Air Max 90, 1990

 

 

Air Max 180, 1991

 

 

Air Max 93, 1993

 

 

Air Max 97, 1997

 

 

Air Max 98 Plus, 1998

 

 

Air Max 360, 2006

 

 

Air Max 2015, 2015

 

 

Air VaporMax, 2017

 

 

Air Max 270, 2018

 

 

Air Max Dia, 2018

 

 

Air Max 720, 2018

 

 

Air Max 200, 2019

 

 

Air Max Verona, 2020

 

 

Air Max 2090, 2020

 

 

Με futuristic look υψηλής ταχύτητας, το Air Max 2090 σχεδιάστηκε για να γίνει το lifestyle παπούτσι για τις πόλεις του αύριο. Το Air Max 2090 εξελίχθηκε από το Air Max 90, το οποίο διοχέτευσε τη σχεδίαση των αγωνιστικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, αντλεί τα σχεδιαστικά του στοιχεία από τα μεταφορικά μέσα του μέλλοντος: τα τρένα υψηλής ταχύτητας και τα κομψά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Πλέον, γνωρίζεις όσα χρειάζεται για την πιο εμβληματική σειρά παπουτσιών στον πλανήτη. Τίμησε και εσύ την Air Max Day, κάνοντας δικό σου ένα από τα πολλά “freshNike Air Max! Μην περιμένεις, πάρε μέρος στο SNEAKER CAGE Air Max Day '21 GIVEAWAY, και διεκδίκησε το Nike Air Max της επιλογής σου!#AirMaxDay #SneakerCage #NeverOutOfStyle