Επιστροφές

Sneakers & People

13/1/2017 Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κοινό blog post... 

αντιθέτως είναι μια κατάθεση ψυχής για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να γουστάρουν οι γηραιότεροι :p

Για κάποιους, ο θρύλος λέει οτι οι Run DMC έγραψαν τραγούδι για τα αγαπημένα τους Sneakers, που ήταν τα adidas Originals Super Star και όχι μόνο, ήταν αυτοί που επέλεξαν 3 Stripes Outfit στο σύνολο.



Όπως και πολλοί άλλοι στη ίδια φάση, πχ. Cypress Hill, Beastie Boys, Psycho Realm κτλ.

Φυσικα, εννοείται δεν εφήνουμε στην απ'έξω την Reggae βλέπε τον θρύλο Bob Marley και κατ’επέκταση τους γιους του, πχ. Damian και Stephen, επίσης είδωλα της adidas γενικά! 

Τα σε όλους αγαπημένα Converse και κατά το κοινό All-Star-άκια ή αλλιώς, starάκια που τα χιλιοβλέπουμε σε μουσικές κουλτούρες όπως Rock,



Grunge (βλέπε Kurt Cobain),



Punk-Rock (βλέπε Ramones, Sex Pistols, Exploited, GBH κ.α), Metal και Hardcore.

Επίσης, κατα κόρον οι Ηardcore-άδες φόρεσαν και φοράνε ακόμα sneakers, βλέπε μπάντες όπως H2O, MadBall, Terror, Agnostic Front, No Turning Back και η λίστα δεν έχει τελειωμό.





Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε απ΄έξω όλο το Straight X Edge κίνημα.



Όλοι αυτοί οι Drug Free τύποι έχουν σαν βασικό style το όλο θέμα Sneakers και με most wearable τα Nike Air Max, σειρές Zero, One, 90 και Jordan.





Θα μου πεις τώρα, αφού ρε φίλε το punk με το hardcore είναι οι ίδιες μουσικές σχεδόν... Ναι αλλά η διαφορά είναι ότι οι HardCore-άδες φοράνε απλά πιο άνετα ρούχα. (πέσε κάτω από τα γέλια τώρα).

Δεν ξεχνάμε τον μεγάλο του είδους, Henry Rollins των Black Flag όπου εδώ και κάτι χρονάκια πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του, είναι και ένας από τους μεγάλους Ambassadors της Vans!



Πρέπει να αναφέρουμε κιόλας οτι η VANS για αρκετά χρόνια διοργανώνει Tours για αυτές τις μπάντες και όχι μόνο!



Ακόλουθος επίσης της Sneaker κουλτούρας και ο πρεσβευτής του P.M.A (Possitive Mental Attitude) είναι ο "μικρός" κύριος και frontman των Νεορκέζων H2O όπου φημίζεται ότι έχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές Nike Sneakers στην Δυτική Ακτή.

Να σας πάω και λίγο αλλού, ο μεγάλος MJ κατάφερε να επηρεάσει μπασκετικά όλο τον κόσμο! Ε, κατάφερε να τον επηρεάσει και στιλιστικά!
Κατάφερε και κάλυψε τις στιλιστικές ανάγκες όλων και το θέμα είναι οτι το κάνει τέλεια, σωστά και με σεβασμό σε όλους. Σε μεγαλύτερο βαθμό τους HipHop-άδες. Αυτό είναι ξεκάθαρο για τον λόγο ότι πάρα πολλοί artists έχουν γράψει τραγούδια για τα Jordan Sneakers τους, όσο και για τον ίδιο τον MJ. Κλασικότατο παράδειγμα, το soundtrack της ταινίας Space Jam με τίτλο Hit ‘em High από τους  B-Real (Cypress Hill), Busta Rhymes, LL-Cool-J, Coolio και Method Man.



Επίσης, οι Lil Wayne και Rick Ross στο track “John” ρίχνουν ρίμα για τα Nike και τα Jordan τους.



Σε κάθε περίπτωση δεν σας λέμε ότι για να φορέσεις ένα ζευγάρι Sneakers πρέπει να είσαι κάποιος από αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, απλά κάνουμε μια αναφορά λόγω εντυπωσιασμού, ότι απλά υπάρχουν άνθρωποι που για αυτούς το θέμα Sneaker είναι ένας τρόπος ζωής, έκφρασης και ένας κώδικας επικοινωνίας!

Εμάς εδώ στο SneakerCage, δεν μας αρκεί μόνο το αν το εκάστοτε παπούτσι είναι ωραίο, άσχημο, ακριβό ή φτηνό. Μας νοιάζει αυτός/ή που θα το πάρει να το απολαύσει και κατ'επέκταση να τον/την εκφράζει σε όλους τους τομείς. Θες μόδα; Θες κουλτούρα; Θες άνεση; Caged here ;) 

Αυτά για τώρα μέχρι το επόμενο blog,

Salute,