Το sneaker που λατρεύτηκε σαν θεότητα, αφού ο απόλυτος θεός ήταν εκείνος που τα φόρεσε για πρώτη φορά το 1996 προσφέροντας απλόχερα την υπογραφή του στο 12ο παπούτσι της σειράς. Σχεδιασμένο από τον Tinker Hatfield με έμπνευση ...τον 'Ανατέλλοντα Ήλιο" της Ιαπωνικής σημαίας.

Το μοντέλο Air Jordan 12 που δεν ξεχνάει ποτέ κανείς και πουθενά είναι αυτό που φόρεσε ο MJ στο "Flu Game" σε Μαύρο/Κόκκινο, στους τελικούς του ΝΒΑ το 1997. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τo 5o των τελικών με αντιπάλους CHICAGO BULLS vs UTAH JAZZ (90-88), ο GOAT αγωνίστηκε και ηγήθηκε των Bulls στην νίκη που δεν επέτρεψε στην παρέα των Malone & Stockton να πάρουν κεφάλι στην σειρά. Παρά το γεγονός ότι ήταν off μέχρι και 2 ώρες πριν το παιχνίδι, ο MJ σημείωσε 38 πόντους και κατέπληξε (ξανά) τους πάντες. 

H σκέψη πίσω από το συγκεκριμένο - σήμερα πια - release ήταν να παρουσιαστεί ένα από τα πιο αγαπημένα retro Jordan sneakers με neoprene επένδυση που το μετατρέπει σε αδιάβροχο κι άρα πιο ανθεκτικό για τον χειμώνα που έρχεται. Στο σύνολό του μιλάμε για ένα υπερπολυτελές παπούτσι για το παρκέ. 

Θαυμάστε το εδώ!