ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
SNEAKER ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

SNEAKER CAGE CELEBRATES VANS CHECKERBOARD DAY!

Let’s face it. Η εποχή που ζούμε είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Μια «νέα» καθημερινότητα, έχει «εισβάλλει» εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσά μας, αποκόβοντάς μας από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και όλες μας τις συνήθειες. Και τη στιγμή που η ζωή μας μοιάζει να ‘χει μπει στη μεγαλύτερη «ρουτίνα» ever, κάθε μέρα αποτελεί έναν νέο «πόλεμο» νεύρων για την πνευματική και σωματική μας υγεία. Μόνη διέξοδος στον καθημερινό αγώνα ύπαρξης, η δημιουργικότητα. Η VANS γιορτάζει τη δημιουργική προσωπική έκφραση ως μια διέξοδο για καλύτερη ψυχική υγεία και ευεξία, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανησυχίες που προκύπτουν από την παγκόσμια απομόνωση, δωρίζοντας 1 εκ. δολάρια σε 10 φιλανθρωπικές οργανώσεις παγκοσμίως, και ενώνοντας το global community της σε μια κοινή αποστολή για την ψυχική υγεία και ευεξία.Στις 26 Οκτωβρίου, 2020, το famous action sports brand και έντονος υποστηρικτής της δημιουργικής έκφρασης, ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη 2η ετήσια Vans Checkerboard Day, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου. Ως μια παγκόσμια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τη δύναμη της προσωπικής έκφρασης, η φετινή Checkerboard Day έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ακολουθεί μια μεγάλη περίοδο παγκόσμιας απομόνωσης. Για τον λόγο αυτό, θα επικεντρωθεί ειδικά στον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η δημιουργικότητα για την ψυχική υγεία και ευεξία, ατόμων και κοινοτήτων, σε όλο τον κόσμο.


«Περάσαμε μεγάλο μέρος της χρονιάς σε απόσταση. Και ήταν δύσκολο. Αλλά παρά τη σωματική και ψυχολογική απομόνωση, είμαστε και θα είμαστε πάντα η οικογένεια της Vans, που συνδέει όλα τα μέλη της μέσα από τη δημιουργικότητα», λέει ο Doug Palladini, Vans Global Brand President. «Μια πρόσφατη μελέτη του Complex έδειξε ότι μόνο στις ΗΠΑ, οι μισοί από τους σημερινούς νέους είναι πιο αγχωμένοι και ανήσυχοι τώρα απ’ ότι ήταν πριν ξεκινήσει ο COVID-19. Η αποστολή μας με τη φετινή Vans Checkerboard Day είναι να δείξουμε ότι ακόμα και μικρές πράξεις έκφρασης μπορούν να έχουν μεγάλη δύναμη και αντίκτυπο στην προσωπική και συλλογική μας ευεξία».Η Vans θα υποστηρίξει 10 φιλανθρωπικές δράσεις από όλο τον κόσμο, δωρίζοντας συνολικά 1 εκ. δολάρια. Κοινός σκοπός των ιδρυμάτων αυτών είναι να αντιμετωπίσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευεξία, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στη δημιουργικότητα. Κάθε ένα από τα ιδρύματα θα λάβει 100.000 δολάρια από το Vans Checkerboard Fund at Tides Foundation ή μέσω άμεσης δωρεάς από τη Vans, για να συνεχίσει απερίσπαστα την αποστολή του. Οι φετινοί αποδέκτες είναι:


Campaign Against Living Miserably

The Wave Project

The Ben Raemers Foundation

Get Lit-Words Ignite

The Skatepark Project

Arte Por La Vida

Social Skate

Singapore Association for Mental Health

Buku Jalanan Chow Kit

World of Art Brut Culture


Τα creative events της Vans Checkerboard Day, το 2019, διαδέχεται μια σειρά από digital ενέργειες της Vans, για τους fans της σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να γνωρίσουν τη δύναμη της δημιουργικής αυτο-έκφρασης και τον ρόλο που μπορεί να έχει στην ψυχική υγεία και ευεξία, μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν ένα TikTok challenge με #VansCheckerboardDay, ενώ δίνεται η ευκαιρία στους fans να ακούσουν απευθείας παγκόσμιους πρεσβευτές του brand -όπως ο Tony Hawk, ο Anderson Paak, η Yaya Zahir και άλλοι- να μιλούν για το πως έχει βοηθήσει τους ίδιους η δημιουργική έκφραση.


Εκτός από την υποστήριξη της Vans, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, δυνατότητα να υποστηρίξουν τα 10 φιλανθρωπικά ιδρύματα θα έχουν και οι fans του brand σε όλο τον κόσμο, αγοράζοντας ένα limited-edition Vans Checkerboard Day μπλουζάκι ή ένα ζευγάρι Authentic σχεδιασμένο από τον διάσημο καλλιτέχνη και πρεσβευτή της Vans, Geoff McFetridge. Το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο The Vans Checkerboard Fund at Tides Foundation. Επίσης, μέσω του app Vans Family, οι fans θα μπορούν να επιλέξουν μια χρηματική δωρεά ως αντάλλαγμα για τα loyalty points τους.


Στο site της Vans, μπορείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις συμμετέχουσες φιλανθρωπικές οργανώσεις, να κάνεις το δικό σου donation και να ενημερωθείς για τη σημασία της υποστήριξης που παρείχε στις τοπικές κοινότητες η Vans Checkerboard Day, το 2019.


Σε “dark times”, όπως αυτή που διανύουμε, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο, και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να δείξουμε έμπρακτα την στήριξή μας. Μια δική σου μικρή πράξη, μπορεί να αποτελεί τα «πάντα» για κάποιον που έχει ανάγκη.


#VansCheckerboardDay #SNEAKER #CAGE