ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
SNEAKER ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

"Νομίζω ότι αυτά τα παπούτσια αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της αμφισβήτησης. Όταν βλέπεις την αφίσα του MJ να καρφώνει με τη χρυσή αλυσίδα του και να αιωρείται αψηφώντας τη βαρύτητα, φορώντας τα Air Jordan 1, η εικόνα είναι τόσο έντονη που δεν μπορείς να σταματήσεις να κοιτάς την αφίσα", 

- Tate Kuerbis, Senior Designer της Jordan. 

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΆΝΙΣΗ

"Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Nike δημιούργησε ένα επαναστατικό, νέο παπούτσι μπάσκετ. Στις 18 Οκτωβρίου, το NBA το απαγόρευσε στα παιχνίδια του. Ευτυχώς, το NBA δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να το φοράς. Τα Air Jordan από τη Nike".

Εδώ, ο Michael το 1984, σε έναν αγώνα πριν από την αγωνιστική περίοδο εναντίον των New York Knicks, φορώντας το Nike Air Ship σε μαύρο/κόκκινο. Ο αγώνας διεξήχθη στις 18 Οκτωβρίου 1984, στο Madison Square Garden. Ήταν ο 6ος αγώνας των Bulls πριν από την αγωνιστική περίοδο και το παιχνίδι ξεκίνησε με το σκορ ρεκόρ, 4-1. Λίγες ημέρες πριν, στις 15 Οκτωβρίου 1984, οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους στο Glens Falls της Νέας Υόρκης, περίπου 322 χιλιόμετρα από το Madison Square Garden. Το NBA ειδοποίησε τη Nike ή/και τους Bulls ότι το sneaker σε μαύρο και κόκκινο χρώμα από το παιχνίδι της 18ης Οκτωβρίου, παρέβαινε τον "κανόνα ομοιομορφίας της εμφάνισης". Ο παίκτης θα έπρεπε να σταματήσει να φοράει αμέσως τη συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στο γήπεδο.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ NBA

Έτσι, το "καθαρόαιμο" Air Jordan 1 δεν φορέθηκε ποτέ από τον MJ σε αγώνα, αλλά έκανε μία επίσημη εμφάνιση στο NBA: στον διαγωνισμό Slam Dunk στο Σαββατοκύριακο του All-Star του 1985. Ο νεαρός ρούκι Michael Jordan, με τη φόρμα προθέρμανσης Air Jordan, που φορούσε στη διάρκεια του πρώτου γύρου, και τις χρυσές αλυσίδες, σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, κέρδισε τις εντυπώσεις και απογειώθηκε από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να νικήσει τη μαεστρία του Dominique Wilkins στον αέρα και να κερδίσει τη διοργάνωση. Ο Michael δεν κατέκτησε τη νίκη το 1985, αλλά έγραψε ιστορία με εμβληματικές εικόνες όπου εμφανίζεται φορώντας το Air Jordan σε μαύρο και κόκκινο, όπως αυτή η φωτογραφία.

Η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 1994

Ανάμεσα στις πρώτες ρετρό επανεκδόσεις του Air Jordan, ήταν και η κυκλοφορία των μοντέλων Air Jordan 1 έως 3 το 1994, στην οποία συμπεριλήφθηκε και η επιστροφή της χρωματικής παλέτας σε μαύρο και κόκκινο. Ο κόσμος δεν ήταν ακριβώς έτοιμος να υποδεχτεί την ιδέα των ρετρό sneaker του 1994, έτσι πολλά ζευγάρια κατέληξαν στα ράφια των προσφορών, όπως και το αντίστοιχο αρχικό μοντέλο στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αν και οι πωλήσεις δεν σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, η πρώιμη επανέκδοση του Air Jordan 1 ήταν απίστευτα σημαντική, επειδή σηματοδότησε με πρωτοποριακό τρόπο την έναρξη της μανίας για τα ρετρό μοντέλα που γνωρίζουμε σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ" ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ" ΕΚΔΟΧΗ

Αξιοποιώντας ακόμα περισσότερο την ιστορία του Air Jordan 1 σε μαύρο και κόκκινο χρώμα, η επωνυμία Jordan κυκλοφόρησε μια επίσημη "απαγορευμένη" έκδοση του παπουτσιού το 2011, με το σύμβολο "X" στις φτέρνες.

Η κυκλοφορία του ανανεωμένου Air Jordan 1 το 2016, με την απόλυτα εμβληματική χρωματική παλέτα σε μαύρο και κόκκινο, διαθέτει συνολικά την καλύτερη ποιότητα όσον αφορά τα υλικά, το σχήμα και την προσοχή στις λεπτομέρειες του αρχικού μοντέλου που έχουμε δει στο παπούτσι από το 1985. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες του Air Jordan το 2016.

2011 "X" AJ1

Η απαγορευμένη εκδοχή σε ανανεωμένη έκδοση για το 2016