Επιστροφές

Nike Air Presto

24/6/2016 Ξεκινάμε αυτό το blog με μια ερώτηση: Γνωρίζουμε όλοι ποιος είναι ο Tobie Hatfield σωστά?OK Nike maniacs, μην το googlάρετε, κρατήστε την ενέργειά σας για να μας διαβάσετε. Ο Tobie, είναι αδελφός του απόλυτου μύθου της Nike & δημιουργού του Swoosh, του μοναδικού...

24/6/2016

Ξεκινάμε αυτό το blog post με μια ερώτηση: Γνωρίζουμε όλοι ποιος είναι ο Tobie Hatfield σωστά? OK Nike maniacs, μην το googlάρετε, κρατήστε την ενέργειά σας για να μας διαβάσετε. Ο Tobie, είναι αδελφός του απόλυτου μύθου της Νike & δημιουργού του Swoosh, του μοναδικού Tinker Hatfield. Κλέβει λίγο από την δόξα του τελευταίου, όντας ο Chef πίσω από το Air Presto.

Πρόσφατα αποκάλυψε πως αυτό το cult classic των συλλεκτών sneaker ήρθε στην ζωή το 1996. Παθιασμένος όπως ήταν για την δουλειά του ( κάτι μας είπε ) ως Footwear Developer, έκανε ένα focus group, feedback του οποίου ήταν ότι επιθυμούσαν παπούτσια τόσο άνετα όσο και οι παντόφλες τους. Το group επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν ήθελαν τα παπούτσια να «μαλώνουν» με τα πόδια τους. Όχι πολύ μετά από αυτό το focus group meeting, ο Hatfield αποφάσισε να σχεδιάσει ένα παπούτσι που θα είχε ένα απέριττο design, άνεση όσο κανένα άλλο, και να χρησιμοποιήσει υλικά που θα του χρησίμευαν σαν καμβάς για τρελά σχέδια, όπως pixel patterns, τροπικά τοπία και dessert camo. Ta υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το Air Presto λανσαρίστηκε το 2000, και έγινε ένα από τα πιο διάσημα running παπούτσια. Τόσο άνετο σαν να φοράς tshirt στο πόδι σου έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα μέχρι σήμερα. 

Ανακαλύψτε την μαγεία των Air Prestos!