ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
SNEAKER ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

28/6/2016

Ψέμα πρώτο: "Δεν ξέρω κάτι για τα Stan Smith". Ψέμα δεύτερο (και μεγαλύτερο): "Δεν έλειψαν σε κανέναν όταν έλειψαν από τα ράφια για 2 χρόνια". Αλήθεια μία & μοναδική: AΓΑΠΑΜΕ NA ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ τα STAN SMITH.

Γουστάρουμε πολύ ιστορίες που καταλήγουν σε επιτυχία ενώ δημιουργήθηκαν για εντελώς άλλο σκοπό. Αυτό συνέβη ή καλύτερα συμβαίνει με το old time classic sneaker από την adidas Originals, το retro διαμάντι του brand. Το παπούτσι που σήμερα λατρεύεται από σχεδιαστές μόδας, καλλιτέχνες, στιλίστες και όλους εμάς εμφανίστηκε αρχικά σαν ένα παπούτσι tennis το 1963, κάτω από το brand name “Robert Haillet”, τον Γάλλο τενίστα star της εποχής. Όταν ο τελευταίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, η εταιρεία τον αντικατέστησε με τον…ΜΑΝΤΕΨΤΕ, ναι σωστά σκέφτεστε.

Με τον Stan Smith, που ήταν τότε #1 τενίστας στον κόσμο. Το σήμερα τον βρίσκει στην Νότια Καρολίνα όπου ζει πανευτυχής, ζωντανός θρύλος στην κυριολεξία. Το 1971, το παπούτσι έγινε γνωστό επισήμως ως το “adidas Stan Smith” όμως για άγνωστο λόγο, όλη σχεδόν την δεκαετία του ’70 το sneaker απεικόνιζε τον Smith ενώ αναγραφόταν “Haillet” από πάνω. Κρίση ταυτότητας ή όχι? (λέμε εμείς). Τα μυθικά ‘80s ωστόσο θα απογειώσουν το sneaker adidas Stan Smith, χωρίς ωστόσο να φτάσει στα σημερινά επίπεδα του φ-α-ι-ν-ό-μ-ε-ν-ο-υ ! ! ! Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο influencial sneakers όλων των εποχών, ενώ έχει συνδεθεί άμεσα με την street κουλτούρα και την rap μουσική.

Είναι απλά θεϊκά!

Δείτε τα!