ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
SNEAKER ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Sneakers and The Story behind

και εν τέλη ένας τρόπος ελεύθερης έκφρασης και ταυτόχρονα ζωής! Πέραν του προηγούμενου post “Sneakers and People” εδώ μιλάμε για την διαχρονικότητα και την δύναμη που εκπέμπουν τα αγαπημένα μας στολίδια για τα πόδια μας.
Στους παραδοσιακούς είναι γνωστά σαν «αθλητικά» ή ακόμα πιο cult σαν «ελβιέλα».
Είναι τρομερό που οι πατεράδες μας, μας έλεγαν «πάμε να ψωνίσουμε ελβιέλα για να τα φοράς στο σχολείο». Τους ευχαριστούμε όμως όχι μόνο γιατί μας τα αγόραζαν αλλά γιατί μας έχωσαν για τα καλά σε αυτόν τον τρομερό εθισμό!!
Anyway, η λέξη SNEAKER ξεκίνησε σαν ορολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Πιο πίσω κάπου στα 1870s όμως στην Μεγάλη Βρετανία η βασική ονομασία για τα αθλητικά παπούτσια ήταν Plimsolls, τα οποία φοριόντουσαν κυρίως από τουρίστες  και αργότερα από κυρίως από τενίστες.
Αργότερα λοιπόν, το trend εξαπλώνετε και στις Ηνωμένες Πολιτείες κάπου στον 20ο αιώνα όπου εκεί άλλαξε και η ονομασία από PlimSolls σε Sneakers! Από τότε λοιπόν ξεκίνησε και η εξάπλωση τους στον αθλητικό κόσμο όπου πλέον όλο και περισσότεροι αθλητές τα προτιμούν για προφανέστατους λόγους.
Σημάδι στην ιστορία αυτή είναι και ότι οι εταιρίες άρχισαν να παραχωρούν endorsements σε αθλητές, βλέπε την περίπτωση της Converse με τον μπασκετμπολίστα Chuck Taylor.

Δεν έχει τελειωμό η ιστορία, παρόλα αυτά μέσα από όλες αυτές τις δεκαετίες όπου τα brands έχουν κάνει τον κόσμο άνω κάτω με τα releases τους και τις αφιερώσεις σε αθλητικά πρόσωπα όπως Stan Smith, Jordan, Patrick Ewing, Kevin Durant και ποόσους άλλους από όλα τα αθλήματα.


Εμείς είμαστε όμως οι αποδέκτες του όλου θέματος και στη τελική δεν μας χαλάει και καθόλου εδώ που τα λέμε. Δεν έχει να κάνει αν είσαι fashion addict ή style maniac. Είναι απλό, θες δεν θες το σνικεράκι θα το βάλεις και θα σε νοιάξει αν θα είναι έστω και λίγο iconic. Μας καίει γενικά αν το Jordan που θα βάλουμε είναι limited release.

Μας νοιάζει πάρα πολύ ότι τα Kobe Bryant έχουν πάνω την υπογραφή του.

Μας αρέσει να λέμε ότι τα Vans που έχουμε τα φοράει ο Henry Rollins των Black Flag.
Το θέμα είναι ένα! Τα SNEAKERS ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΟΥΝ! Κι εμείς τα θέλουμε όλα!

Salute,
 μέχρι το επόμενο post